oktober 19, 2015

Sverige brinner!

Flera blivande asylboenden har de senaste dagarna satts i brand och polisen misstänker att bränderna är anlagda. Det är svårt att förstå. Sverige brinner! ... Av hat? Av oförstånd? Av missunnsamhet? Vad driver en människa till mordbrand för att den som flytt krig och svält inte ska få hjälp? Ivrigt påhejade av SD och deras gelikar. Jag vill bara skrika: "ÄR'U DUM I HELA HUVUDET, PÅ RIKTIGT?!?!?!?" Om man är emot något och vill se förändring så är INTE anlagda bränder rätt väg att gå. Demonstrera, protestera, skriv motioner och debattinlägg, men mordbrand? Det är lågt. Och dumt. Så. Otroligt. Dumt!

"Jag har rätt att få hjälp när jag behöver det. Därför har jag också en skyldighet att vara hjälpsam." Det handlar om våra mänskliga rättigheter, dina, mina och alla andras. Det är de som brinner. Det är dem ni satt eld på, inte nåt blivande asylboende, våra värderingar. Det handlar om vårt land. Det handlar om vår (gemensamma) värdegrund. Det handlar om vår (gemensamma) syn på mäniskor.

Bemöt andra så som du själv vill bli bemött! Du kommer garanterat bli förvånad. Kanske får du nya vänner. Kanske kommer du också att tycka bättre om dig själv. Det vi ger ut får vi tillbaka. Så hjälp dig själv, genom att hjälpa någon annan!

Sverige Brinner. Jag hoppas den lågan tänder elden i våra frusna hjärtan, innan det är försent.

'

//Cici

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar