december 31, 2014

Året som gått.

2014 var det året som började med att bilen, tvättmaskinen och torktumlaren dog som grädde på moset på en redan ansträngd ekonomi. Vi lyckades trots detta få tag på en ny tvättmaskin och lösa ut bilen från verkstaden. Diskmaskinen fick vänta. Att handdiska åt en familj på fem personer visade sig vara ett tufft uppdrag trots att vi var två vuxna som försökte hjälpas åt med uppgiften.


2014 var det året som jag och maken firade 10 (!!) år tillsammans! !0 händelserika år som innehållit både liv och död. Tre fantastiska, spralligt busiga pojkar har vi fått. Vi köpte hus drömkåken men vi väntar fortfarande på att Björn Skifts ska dyka upp och fixa till den åt oss ;).


2014 var det året som Nox försökte överträffa sig själv i antalet blåögon. Han vurpade på förskolan, busade med storebröderna, snavade i trappor och skallade sänggavlar. 


2014 var det året som Skellefteå AIK blev svenska mästare i hockey - igen!


2014 var det året som den kreativa tankeverksamheten gick på högvarv och viljan att utföra allt var stor men det mesta gick i stöpet på grund av en krånglande axel och en handled i metallskena. Jag upptäckte dock bokvikandets konst och kunde även periodvis ägna mig åt stickning och virkning, om än i mycket liten skala. Alla hemmafixarprojekt lades helt åt sidan och den lilla energin som fanns gick till familj, tvätthögen och ytstädning.


2014 var det året som vi möblerade om HELA huset - igen! Alla barnen fick nya rum, gästrummet gjordes i ordning, syrummet fick inrymmas i sovrummet, vardagsrummet flyttades ner igen och vi började umgås mycket mer än innan då TV:n stod uppe dit ingen vuxen orkade gå.


2014 var det året som vi skaffade pool. Och som vi badade i den! Sommaren var varm och lång och så gott som varje dag innehöll minst ett bad i poolen. Ungarna ville aldrig gå upp. Ett av de i särklass bästa felköp jag någonsin gjort!


2014 var det året jag sade upp mig! Lämnade en fast heltidstjänst för ett halvtidsvikariat. Många trodde nog att jag förlorat förståndet men det är det bästa beslut jag tagit! Familjen fungerade mycket bättre med en projektledare mamma som arbetade dagtid på regelbundna tider än tvärtom. Hemma blev konflikterna färre och på jobbet trivdes jag mycket bättre. Halvtidsvikariatet visade sig bli på 80% innan alla papper var påskrivna och även om framtiden är oviss, så ser den ljus ut!


2014 var det året som Sverigedemokraterna tog landet i gisslan och jag på allvar började fundera över människorna runt omkring mig. hur kunde de vara så inskränkta att de röstade på detta parti? Så okritiska till fakta? Så rädda? Jag förstår det fortfarande inte och jag har, tyvärr, fått en helt ny bild av en del av våra vänner och bekanta. Diskussionerna har stundvis gått höga men vi har tagit dem. Vi fortsätter att ta dem! 


2014 har varit det året som vi bytte förskola för att vi ville ha alla barnen på samma ställe, för att förenkla för oss vuxna. Det var också det året vi insåg att "enkelt" inte alltid är att föredra. ibland är det viktigare med innehåll, med barns självkänsla och att de har en bra vardag. Närhet är inte per automatik bättre och vi bytte därför tillbaka till vår gamla förskola. Det är värt den lilla omvägen och krånglet med att 3-åringen hinner somna i bilen på vägen hem.


2014 har också varit det året då jag blev bättre. Jag har blivit en bättre mamma, en bättre fru, en bättre (med-) människa, en bättre socionom, en bättre kvinna, en bättre feminist, en bättre förebild. Och för det tackar jag er, mina vänner! För stimulerande samtal, nya tankar och idéer. För att ni utmanar mina (van-) föreställningar och för att ni får mig att flyga! Tack! Oändligt TACK! För att just DU finns i mitt liv och bidrar till att göra mig bättre.//Cici

Tillägg: 2014 var också det året när vi tvingades ställa in nyårsfirandet tillsammans med goda vänner på grund av en riktigt hejdundrande förkylning av den värrigare sorten. Men det tar vi igen nästa år. Det är ju för väl att man inte är rådlös så sjukdom till trots lyckades vi ändå fixa till en tre-rätters middag och fick en mysig kväll tillsammans med barnen.

2 kommentarer:

 1. Gott slut och tack för att du finns!
  Kramar på dig och de dina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig min älskade Lotta! Jag skulle inte vara densamma utan dig. Kramar till dig och din härliga familj!

   Radera